LUP. – Ambasador drugačnosti

LUP. – Ambasador drugačnosti

Življenje me pelje. Ne poskušam ga usmerjati, tiho mu prisluhnem in dopustim, da me neprestano seznanja z izzivi, ki mi prihajajo nasproti. To sem jaz, ambasadorka drugačnosti.

Rada imam drugačnost. Je moj navdih, ki me je skupaj z prijateljico Alenko popeljal na pot mode ter praktičnega usposabljanja ljudi s PP.  Podjetništvo in socialo sva stkali v skupno nit, ki naju že šesto leto bogati z neprecenljivimi delovnimi izkušnjami.

Sprijaznjeni z ranljivostjo, končno čutiva pomembnost življenja, njegovo minljivost in z njo spoznanje, da vse skupaj mine. Tudi drugačnost! In potem smo spet vsi skupaj ENO.

Moj navdih so moji otroci, ki so mi postavili ogledalo in spoznanje, da je vsakdo poseben. S svojo edinstveno zgodbo.

Zgodba naju z Alenko sega v leta, ko sva postali mamici in se prvič soočili, da se je za naju začelo novo, malo drugačno življenje. Predani materinstvu in skrbi za posebnega otroka, sva se takrat le bežno poznali. Preteklo je desetletje, otroci so rasli, skrbi glede drugačnosti najinih otrok pa so postajale vse manjše. Pravzaprav sva vsaka zase spoznali, da te drugačnost obdari z globljimi spoznanji samega sebe.

Verjameva, da naju je moč najinih misli in podobna življenjska vizija pripeljala do sodelovanja. Predvsem pa odločenost, da poskrbiva za svoje otroke in posledično tudi za vse ostale, ki sva jim v navdih.

Skupaj sva ustvarili Našo trgovin’co, ki nam je s svojo prijaznostjo do narave in ljudi, predvsem pa do drugačnosti, opogumila za drzen korak predelave starih oblačil v profesionalno linijo oblačil in modnih dodatkov Lup.

Vas zanima kako je nastala naša blagovna znamka Lup.?

Naša trgovin’ca je bila od samega začetka dobro obiskana. Obiskovalce je privabila s svojo posebnostjo vključevanja mladih s posebnimi potrebami v delo in z veseljem so nam podarili oblačila. Ker so se nam začela kopičiti že odslužena oblačila, predvsem starejši, ne modni kosi jeansa, smo se odločili za njihovo predelavo.

Sprva smo se s pomočjo takratnih ustvarjalk lotili predelave starega blaga v reciklirane unikatne hlače. Sledile so torbice in nahrbtniki ter modni dodatki. Kot pika na i pa smo z izvrstno šiviljo in ustvarjalko Meto razvili še brezčasne modne jeans jakne.

Tudi sama z veseljem oblečem svojo nepogrešljivo dolgo jakno Lup., izdelano po mojem okusu in merah. Predstavlja mi kos oblačila, ki me vedno reši iz zagate, s čim se odeti nad obleko. V njej se počutim udobno in urejeno, in ker so Lup. izdelki sinonim za drugačnost, se zavedam, da z njo podpiram in sprejemam tudi njo!

Vsak kos šteje, omislite si ga tudi Vi!

Vesna

Share this post

sl_SISlovenian