Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
SPLETNE TRGOVINE WWW.LUP-JEANS.COM

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.lup-jeans.com določajo pogoje nakupa, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S spletno trgovino www.lup-jeans.com upravlja Društvo Verjamem vate (v nadaljevanju
ponudnik).

Sedež podjetja: Ljubljanska cesta 104, 1230 Domžale.
TRR pri Delavski hranilnici: SI 56 5357 2782 1011 3452 BIC/SWIFT: HDELSI22 za DDV: SI30729254
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 4061241000.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.lup-jeans.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), s priporočili GZS, Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2). Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine www.lup-jeans.com Splošne pogoje poslovanja pazljivo preberete. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb Splošnih pogojev
poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnike zavezujoče.

Uporabnik je oseba, ki uporablja, kupuje ali se registrira v spletni trgovini www.lup-jeans.com. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva skrbeti za točnost in sprotno posodabljanje podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb veljajo le za nakup preko spletne trgovine
www.lup-jeans.com. Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vsebujejo zakonsko obvezni DDV. Objavljene cene so za uporabnika končne ter se nanje ne obračunava nobenih stroškov ali dajatev, z izjemo poštnine. Pri nakupu veljajo cene, navedene ob potrditvi naročila. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe cen, brez predhodnega opozorila, razen v primeru, če gre za posebej navedeno akcijo ali posebno ponudbo. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

POSTOPEK NAKUPA

Storitve spletne trgovine lahko koristite kot gost ali če se registrirate kot uporabnik. Ob registraciji v sistem kupec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu kupčeve e-pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane registrirani uporabnik.

Pogodbe se sklepajo zgolj v slovenskem jeziku.

Naročilo in oddaja naročila

Dodajanje izdelkov v spletno košarico:
Kupec želene izdelke v spletno košarico doda s klikom na gumb “Dodajte v košarico”. Gumb je na voljo na spletni predstavitvi izdelka. Ob vsakem dodajanju izdelka v spletno košarico se pojavi povezava, ki vodi do pregleda spletne košarice in oddaje naročila.

Pregled spletne košarice:
V pregledu košarice lahko izdelke iz nje odstranite, spreminjate lahko tudi naročeno količino izdelkov. V pregledu košarice se nahaja povezava na korak prijave ali registracijo kupca.

Prijava ali registracija kupca:
Kupec se lahko na tem koraku odloči za nakup s prijavo/registracijo (registrirani uporabnik), ali za neprijavljen nakup (kot gost). Registrirani uporabniki lahko v svojem uporabniškem vmesniku spremljajo arhiv naročil, stanje odprtih naročil, urejajo svoje shranjene naslove za izdajo računa in naslove za dostavo blaga.

Zaključni obrazec za oddajo naročila
V zaključnem obrazcu so navedeni vsi izdelki, njihove cene in količine. Če kupec opazi, da je pri naročanju izdelkov storil napako, se lahko vrne na pregled in urejanje spletne košarice s klikom na povezavo “nazaj na seznam izdelkov v košarici”. V zaključnem obrazcu kupec označi še način prevzema, način plačila, logistične podatke za dostavo blaga, ter osebne podatke oziroma podatke podjetja. Vsa vpisna polja in izbire imajo omogočeno popravljanje vsebine ali spremembo izbire. Pred zaključkom naročila se je potrebno strinjati s splošnimi pogoji in se zavezati k plačilu. Po kliku na gumb »Zaključi nakup« je naročilo končano, na ekranu pa se vam pojavi povzetek naročila. Potrdilo o naročilu prejmete tudi po elektronski pošti.
V primeru plačila po predračunu je veljavnost ponudbe 3 dni od prejema predračuna. Če potrditvenega teksta kupec ne vidi in hkrati ne prejme potrditvenega elektronskega sporočila na njegov elektronski naslov, pomeni, da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnesenih podatkov. Postopek lahko kupec ponovi ali pa nas obvesti na 031 356 970 ali info@lup-jeans.com.

PLAČILNI POGOJI

V spletni trgovini omogočamo naslednje načine plačila:

Plačilo po ponudbi – s predhodnim nakazilom
V primeru, da želite vaše naročilo plačati preko ponudbe/predračuna, nam to posebej označite na obrazcu za oddajo naročila. V najkrajšem času bomo na vašo elektronsko pošto poslali ponudbo/predračun. Na podlagi predračuna (preko elektronskega bančništva, na poštnem ali bančnem okencu…) plačate naročeno blago.
Plačilo po povzetju
Paket lahko dostavni službi ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico. V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo dostavna služba pustila sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe ter njihov elektronski naslov. Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi).
Plačilo s plačilno kartico 
Kupec lahko plačilo s plačilno kartico opravi po zaključku naročila v košarici. Kupec lahko izbira med naslednjimi plačilnimi karticami:
– Mastercard, Visa, Maestro in BA

Prodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Potrdilo o naročilu se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po uspešno izvedenem naročilu. Pogodbe se sklepajo zgolj v slovenskem jeziku. Uporabnik lahko kasneje izvod/kopijo naroči preko elektronske pošte na naslov info@lup-jeans.com. Ponudnik nato ta izvod pošlje uporabniku po pošti v pisni obliki (za plačilo v višini 1,00 EUR), ali pa v elektronski obliki na želen e-mail uporabnika (brezplačno).

DOBAVNI ROKI IN DOSTAVA

Dobavni roki, ki so objavljeni za posamezne izdelke, se predvidevajo glede na logistične podatke in podatke o zalogah iz našega skladišča ali skladišč naših dobaviteljev. Društvo Verjamem vate bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 3-5 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V primeru, da društvu Verjamem vate v navedenem roku ne bo uspelo dostaviti naročenih izdelkov, bo o tem pisno obvestilo kupca. Kupcu bo omogočilo, da izbere ali odstop od pogodbe ter vrnitev kupnine v roku 10 dni ali pa se ponudnik in kupec dogovorita za nov datum dobave. Za nakupe do 100,00 EUR se zaračuna strošek dostave v višini 5,00 EUR (všteta zaščitna embalaža in strošek poštnine).
Za nakupe nad 100,00 EUR je dostava brezplačna.

ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga, Društvu Verjamem vate na kontaktni e-mail: info@lup-jeans.com ali na naslov: Društvo Verjamem vate, Ljubljanska cesta 104, Domžale, sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.
Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov najdete tukaj.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika in je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Odstop od pogodbe ni možen pri nakupu izdelka, pri katerem je odstranjena originalna deklaracija. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Način vračila izdelka:

Izdelek lahko vrnete po pošti ali pa v prostore Naše trgovin’ce na naslovu Ljubljanska cesta 104, 1230 Domžale. Če izdelek vrnete osebno v prostore Naše trgovin’ce na Ljubljanski cesti 104 v Domžalah, dajte izdelek na vpogled prodajalcu ali šiviljam v trgovini oziroma šivalnici Lup.

Vračilo kupnine:

Vračilo vseh opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen če potrošnik izrecno zahteva vračilo na drugo plačilno sredstvo. Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče niti v primeru, ko potrošnik izdelek vrne v prostore Naše trgovin’ce.
Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE (velja za nakupe, sklenjene pred 26.01.2023)

Za stvarno napako gre, kadar:

  • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo, za katero jo kupec kupuje,
  • je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek tako, da napake reklamira pri prodajalcu v roku 2 mesecev od takrat, ko napake opazi in znotraj 2 let od takrat, ko je blago prevzel. Potrošnik lahko po lastni izbiri zahteva: odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Pri uveljavljanju pravic iz naslova stvarne napake mora potrošnik prodajalcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora prodajalec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora prodajalec v roku 8 dni podati potrošniku pisni odgovor.

Obvestilo o stvarni napaki nam pošljite na elektronski naslov info@lup-jeans.com ali na naslov Društvo Verjamem vate, Ljubljanska cesta 104, 1230 Domžale.

Obrazec za prijavo stvarne napake lahko dobite tukaj.
Če želite izdelek vrniti na naše stroške, nas pokličite na telefonsko številko 031 356 970 ali nam pišite na info@lup-jeans.com).

 

ZAHTEVKI V PRIMERU NESKLADNOSTI BLAGA S POGODBO (velja za nakupe od 26.01.2023 dalje)

V primeru napak na izdelku lahko najprej zahtevate vzpostavitev skladnosti, izbirate lahko med popravilom ali zamenjavo za nov izdelek. Če popravilo ali zamenjava izdelka ne bosta mogoča, lahko zahtevate povrnitev dela ali celotne kupnine. Le v primeru, da se neskladnost pokaže manj kot v 30 dneh od dobave blaga, lahko takoj zahtevate vračilo vplačanega zneska.

Zahtevek lahko uveljavljate tako, da nas pisno obvestite o neskladnosti v roku 2 mesecev od takrat, ko napake opazite in znotraj 2 let od takrat, ko ste blago prevzeli.

Če obstoj neskladnosti ni sporen, bomo neskladnost odpravili najkasneje v roku 30 dni. Rok se lahko podaljša največ za 15 dni zaradi narave in resnosti neskladnosti ter glede na napor, potreben za dokonačanje popravila ali zamenjave. O podaljšanju roka vas bomo pravočasno obvestili.

Če je obstoj neskladnosti blaga sporen, prodajalec o tem psino obvesti potrošnika v 8 dneh od prejema jamčevalnega zahtevka potrošnika.

Obvestilo o neskladnosti nam pošljite na elektronski naslov info@lup-jeans.com ali na naslov Društvo Verjamem vate, Ljubljanska cesta 104, 1230 Domžale.

Če želite izdelek vrniti na naše stroške, nas pokličite na telefonsko številko 031 356 970 ali nam pišite na info@lup-jeans.com.

Obrazec za prijavo stvarne napake lahko dobite tukaj.

NAKUP ZA PRAVNE OSEBE

Nakup v spletni trgovini www.lup-jeans.com lahko opravijo tudi pravne osebe pod naslednjimi pogoji:

Zahtevo za izdajo računa poslovnemu uporabniku je potrebno posredovati ob naročilu. V trenutku, ko kupljeno blago odpošljemo na naslov, spreminjanje naslovnika računa ni več možno.

Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga brez navedbe razloga za svojo odločitev. Vsako zahtevo za vračilo bomo obravnavali individualno ter pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki nam jih zagotavljajo naši dobavitelji.

V primeru upravičenosti vračila blaga lahko koristite zamenjavo za drug artikel po vaši izbiri po enaki ali višji ceni. Vračilo kupnine ni možno.

VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Informacije o varovanju osebnih podatkov najdete na tej povezavi: tukaj

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Odgovornost kupca je, da izdelke uporablja varno in primerno namenu končnega izdelka. Za morebitne posledice nepravilne uporabe je odgovoren izključno kupec izdelkov. Podjetje ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi napačne uporabe ali neznanja kupca.

REŠEVANJE SPOROV

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na elektronski naslov info@lup-jeans.com ali po pošti na naslov: Društvo Verjamem vate, Ljubljanska cesta 104, 1230 Domžale. Ponudnik bo na pritožbo odgovoril najkasneje v roku 8 dni. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Društvo Verjamem vate ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Društvo Verjamem vate, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, skladno z Uredbo 524/2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).
Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Splošni pogoji veljajo od 1.12.2022.

sl_SISlovenian